Τουλάχιστον πέντε ουκρανοί στρατιώτες και πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν στην ανατολική Ουκρανία τις τελευταίες 24 ώρες καθώς οι βομβαρδισμοί επαναλήφθηκαν σήμερα στο Ντεμπαλτσέβε, ένα από τα θερμά σημεία της σύγκρουσης, έπειτα από μία σύντομη εκεχειρία.

"Οι αντάρτες εκτοξεύουν ρουκέτες Γκραντ από τις 6.00 το πρωί" στα βόρεια προάστια του Ντεμπαλτσέβε, έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο επικεφαλής της περιφερειακής αστυνομίας που παραμένει πιστή στο Κίεβο, Βιατσεσλάβ Αμπρόσκιν.

Το Ντεμπαλτσέβε, στρατηγικής σημασίας σιδηροδρομικός κόμβος που συνδέει τις πόλεις Ντονέτσκ και Λουχάνσκ, οι οποίες τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών, είναι το θέατρο εδώ και εβδομάδες των μαχών ανάμεσα σε φιλορώσους αυτονομιστές και στις ουκρανικές δυνάμεις που ελέγχουν ακόμη την πόλη αλλά είναι σχεδόν περικυκλωμένες.

"Η πίεση του εχθρού είναι η πιο ισχυρή γύρω από το Ντεμπαλτσέβε", ανέφερε σήμερα το πρωί σε ανακοίνωσή του ο ουκρανικός στρατός.

"Πέντε ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και 26 τραυματίστηκαν στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών" στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού, ο Βολοντίμιρ Πολιόβι στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

Στο Ντονέτσκ, προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών, και στην περιοχή, πέντε άμαχοι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τους απολογισμούς που έδωσαν οι αυτονομιστές και οι αρχές του Κιέβου.