Πέντε άτομα σκοτώθηκαν και δύο παιδιά τραυματίστηκαν όταν άνδρας άνοιξε πυρ χθες βράδυ στο Ντάγκλασβιλ, δυτικά της Ατλάντας, στη Τζόρτζια των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον σερίφη της κομητείας Ντάγκλας υπαστυνόμο Γκλεν Ντάνιελ, αιτία του περιστατικού ήταν ένα «οικογενειακό» θέμα. Ο σερίφης διευκρίνισε ότι ο άνδρας πήγε στο σπίτι και πυροβόλησε την πρώην σύζυγό του και επτά παιδιά. Ορισμένα από τα θύματα ήταν συγγενείς μεταξύ τους. Τα δύο τραυματισμένα παιδιά διακομίστηκαν σε τοπικά νοσοκομεία.

Η αστυνομία που έφθασε στο διώροφο σπίτι ύστερα από τηλεφώνημα που έλαβε αργά το βράδυ, έχει αποκλείσει το σημείο και διεξάγει έρευνα.

Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές πότε το ζευγάρι χώρισε ή αν κάποιο μέλος της οικογένειας είχε προηγουμένως επικοινωνήσει με την αστυνομία.

«Εργάζομαι στην υπηρεσία επιβολής του νόμου εδώ 20 χρόνια και αυτό είναι το χειρότερο που έχω δει ποτέ», δήλωσε ο υπαστυνόμος Ντάνιελ.

Οι γείτονες πιθανόν άκουσαν ή είδαν τους πυροβολισμούς και έτρεξαν έξω από το σπίτι για να προσφέρουν βοήθεια στα θύματα μέχρι να φθάσουν τα ασθενοφόρα των Πρώτων Βοηθειών

Ορισμένα από τα θύματα πυροβολήθηκαν μέσα στο σπίτι και άλλα, κατά τα φαινόμενα πυροβολήθηκαν έξω.