Τη δυσαρέσκεια του για την παραίτηση του  αρχηγού των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών Χακάν Φιντάν εξέφρασε ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

«Δεν βλέπω με καλό μάτι την υποψηφιότητα του Χακάν Φιντάν», δήλωσε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους, όταν ερωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης πριν αναχωρήσει αεροπορικώς για επισκέψεις στη Λατινική Αμερική.

Ο Ερντογάν διευκρίνισε πως είχε πει ρητά τι πιστεύει στον πρωθυπουργό του, τον Αχμέτ Νταβούτοβλου, αλλά «δεν μπορώ να επέμβω», πρόσθεσε.

Τα σχόλια αυτά εξέπληξαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης που πίστευαν πως η αποχώρηση του ισχυρού αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών για να θέσει υποψηφιότητα με τα χρώματα του κόμματος του Ερντογάν στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουνίου ήταν κάτι που ήθελε ο αρχηγός του κράτους.

Ο Φιντάν θεωρείται μία από τις ισχυρότερες προσωπικότητες στην Τουρκία και ήταν επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (MIT). Πρόσκειται στον Ερντογάν και δεν έχει κάνει σχόλια από την Παρασκευή που ανακοινώθηκε η παραίτησή του.