Λονδίνο: «Αιτία ανησυχίας» η αναβολή των προεδρικών εκλογών στη Νιγηρία

Λονδίνο: «Αιτία ανησυχίας» η αναβολή των προεδρικών εκλογών στη Νιγηρία

«Αιτία ανησυχίας» αποτελεί η απόφαση της εκλογικής επιτροπής της Νιγηρίας να καθυστερήσει τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στη χώρα εξαιτίας της κατάστασης της ασφάλειας εκεί, ανακοίνωσε η Βρετανία.

Η επιτροπή ανακοίνωσε πως αναβάλλει για τις 28 Μαρτίου τις προεδρικές εκλογές που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στις 14 Φεβρουαρίου, υποχωρώντας στις πιέσεις του κυβερνώντος Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος. Η κίνηση αυτή αναμένεται ότι θα προκαλέσει την οργή της αντιπολίτευσης.

Η Βρετανία, πρώην αποικιοκρατική δύναμη στη Νιγηρία, έκανε έκκληση για ηρεμία προσθέτοντας πως η απόφαση να αναβληθεί η ψηφοφορία αποτελεί "αιτία ανησυχίας".

"Ενώ υποστηρίζουμε τη Νιγηρία στον αγώνα της εναντίον της τρομοκρατίας, η κατάσταση της ασφάλειας δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως λόγος για να στερείται ο νιγηριανός λαός την άσκηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του", αναφέρει σε δήλωσή του ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ.

"Έχει ζωτική σημασία οι εκλογές να πραγματοποιηθούν όπως έχει προγραμματισθεί και να διεξαχθούν το συντομότερο δυνατό σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές", προστίθεται στη δήλωση.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο