«Αιτία ανησυχίας» αποτελεί η απόφαση της εκλογικής επιτροπής της Νιγηρίας να καθυστερήσει τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στη χώρα εξαιτίας της κατάστασης της ασφάλειας εκεί, ανακοίνωσε η Βρετανία.

Η επιτροπή ανακοίνωσε πως αναβάλλει για τις 28 Μαρτίου τις προεδρικές εκλογές που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στις 14 Φεβρουαρίου, υποχωρώντας στις πιέσεις του κυβερνώντος Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος. Η κίνηση αυτή αναμένεται ότι θα προκαλέσει την οργή της αντιπολίτευσης.

Η Βρετανία, πρώην αποικιοκρατική δύναμη στη Νιγηρία, έκανε έκκληση για ηρεμία προσθέτοντας πως η απόφαση να αναβληθεί η ψηφοφορία αποτελεί "αιτία ανησυχίας".

"Ενώ υποστηρίζουμε τη Νιγηρία στον αγώνα της εναντίον της τρομοκρατίας, η κατάσταση της ασφάλειας δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως λόγος για να στερείται ο νιγηριανός λαός την άσκηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του", αναφέρει σε δήλωσή του ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ.

"Έχει ζωτική σημασία οι εκλογές να πραγματοποιηθούν όπως έχει προγραμματισθεί και να διεξαχθούν το συντομότερο δυνατό σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές", προστίθεται στη δήλωση.