Οι διαπραγματεύσεις με στόχο την επίλυση της κρίσης στην Υεμένη πρόκειται να συνεχιστούν σήμερα Δευτέρα με τη διαμεσολάβηση του απεσταλμένου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη χώρα, Τζαμάλ Μπενομάρ όπως ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη

«Ο Γενικός Γραμματέας χαιρετίζει την ανακοίνωση ότι ο ειδικός σύμβουλός του για την Υεμένη, θα μετάσχει εκ νέου στις διαπραγματεύσεις στην Υεμένη », ανέφερε το γραφείο Τύπου του ΟΗΕ. Ο διεθνής οργανισμός στην ανακοίνωσή του συμπληρώνει ότι ο Γενικός Γραμματέας Μπαν Κι μουν «καλεί όλες τις πλευρές να διαπραγματευθούν με καλή πίστη και σύμφωνα με το πνεύμα του συμβιβασμού». 

Η χώρα έχει βρεθεί σε πολιτική αναταραχή μετά την παραίτηση του προέδρου και του πρωθυπουργού τον περασμένο μήνα αφότου έγινε η κατάληψη, από τους αντάρτες Χούτι, του Προεδρικού Μεγάρου. Την Παρασκευή, διαλύθηκε και το κοινοβούλιο και σύμφωνα με τους αντάρτες θα δημιουργηθεί μια νέα προσωρινή κυβέρνηση. 

Το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, μόλις το Σάββατο κατηγόρησε τους σιίτες αντάρτες Χούτι ότι έκαναν ένα πραξικόπημα στην Υεμένη.