current views are: 1

9 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση08:55

Τουλάχιστον 15 νεκροί σε δύο αντισιιτικές επιθέσεις στη Βαγδάτη

 Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δύο βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα στη Βαγδάτη και στα περίχωρά της, ανακοίνωσαν η αστυνομία και ιατρικές πηγές. 

Δημοσίευση 08:55’
αρθρο-newpost

 Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δύο βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα στη Βαγδάτη και στα περίχωρά της, ανακοίνωσαν η αστυνομία και ιατρικές πηγές. 

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δύο βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα στη Βαγδάτη και στα περίχωρά της, ανακοίνωσαν η αστυνομία και ιατρικές πηγές. Πρόκειται για την τελευταία από μία σειρά φονικών επιθέσεων που πλήττουν την ιρακινή πρωτεύουσα εδώ και δύο εβδομάδες.

Επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σε σημείο ελέγχου ασφαλείας στη σιιτική συνοικία Καντιμίγια στοίχισε τη ζωή σε 13 αμάχους και προκάλεσε τον τραυματισμό περισσότερων από 30, είπαν οι ίδιες πηγές.

Η συνοικία αυτή φιλοξενεί ένα από τα ιερότερα τεμένη του σιιτικού Ισλάμ και γίνεται συχνά στόχος τέτοιων επιθέσεων.

Αργότερα, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν εξερράγη βόμβα σε κεντρικό δρόμο βορείου προαστίου, ανακοίνωσαν η αστυνομία και ιατρικές πηγές.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις. Το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο τον περασμένο χρόνο κατέλαβε μεγάλα τμήματα του βορείου και του δυτικού Ιράκ, βάζει συχνά στο στόχαστρό του σιιτικές συνοικίες στην πρωτεύουσα.

Το Σάββατο, τουλάχιστον 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε κύμα βομβιστικών επιθέσεων.

Παρά την έξαρση της βίας, η κυβέρνηση ήρε το Σάββατο την νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας με στόχο την επιστροφή της πληγείσας από τον πόλεμο πόλης στους φυσιολογικούς ρυθμούς.


σχετικα αρθρα