Πυκνός καπνός υψώνεται από την πρεσβεία της Ιταλίας στην πρωτεύουσα της Λιβύης, όπως ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας από την Τρίπολη. «Βρίσκομαι στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Βλέπω τον καπνό να βγαίνει από την πρεσβεία. Το κτίριο καιγόταν. Δεν υπάρχει κανείς εκεί, παρά μόνο ένα αυτοκίνητο της ασφάλειας για να σταματήσει όσους έρχονται», είπε ο μάρτυρας μιλώντας τηλεφωνικά στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Οι περισσότερες δυτικές χώρες απομάκρυναν από την Τρίπολη τους διπλωματικούς υπαλλήλους τους όταν ξεκίνησαν οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, πριν από μερικές εβδομάδες.

Την ίδια ώρα, η βρετανική κυβέρνηση ερευνά πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ένα κτίριο της διπλωματικής αποστολής της στην Τρίπολη της Λιβύης υπέστη ζημιές αφού δέχτηκε επίθεση από ένα πλήθος ανθρώπων.

Σφοδρές συγκρούσεις στην πόλη Ζιντάν

Δυνάμεις πιστές στο Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι προσπαθούν να προωθηθούν στην πόλη Ζιντάν, που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της λιβυκής πρωτεύουσας και την ελέγχουν οι εξεγερμένοι.Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο των ανταρτών, οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβαρδίζουν την πόλη με πυραύλους. "Ο στρατός προσπαθεί να προωθηθεί από τα ανατολικά. Από τις πρώτες πρωινές ώρες ρίχνουν στην τύχη πυραύλους και βλήματα όλμων στην πόλη", είπε ο εκπρόσωπος μιλώντας τηλεφωνικά από την πόλη αυτή στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Πρόσθεσε ότι γίνονται μάχες και στην περιοχή αλ-Ραγιάινα, στα ανατολικά της Ζιντάν.

Συγκρούσεις σημειώνονται επίσης κοντά στα σύνορα της Λιβύης με την Τυνησία με αποτέλεσμα βόμβες να πέσουν στα περίχωρα της μεθοριακής πόλης Ντεχίμπα. Ένας ανταποκριτής του Ρόιτερς που βρίσκεται στην πόλη είπε ότι η περιοχή που χτυπήθηκε είναι αραιοκατοικημένη και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.
TAGS