Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει η κόντρα της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ζόραν Ζάεβ.

Ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM), κ. Ζάεβ, ανέφερε σήμερα ότι οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας παρακολουθούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα τις τηλεφωνικές συνομιλίες τουλάχιστον 20.000 πολιτών της χώρας, μεταξύ αυτών του ίδιου, αρχηγών των αλβανικών κομμάτων στην ΠΓΔΜ, προσώπων από το δημόσιο βίο της χώρας, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, αλλά και κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης.

Ο κ. Ζάεβ, έδωσε στη δημοσιότητα ορισμένες από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και υποστήριξε ότι αυτές γινόταν από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού της χώρας και του επικεφαλής της κρατικής ασφάλειας και αντικατασκοπείας της χώρας Σάσο Μιγιάλκοφ, ο οποίος είναι πρώτος εξάδελφος του κ. Γκρούεφσκι.

Η κυβέρνηση απάντησε λίγες ώρες αργότερα, χαρακτηρίζοντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως «μαριονέτα ξένων μυστικών υπηρεσιών».

«Με εντελώς ανεύθυνο τρόπο ο Ζόραν Ζάεβ δέχθηκε να γίνει μαριονέτα ξένων μυστικών υπηρεσιών και μάλιστα ο ίδιος δείχνει να βιάζεται να αποτελέσει μέρος ενός σχεδίου που θα μπορούσε να ωφελήσει μια τρίτη πλευρά, αλλά όχι τη Μακεδονία. Ο Ζόραν Ζάεβ θέλει να κρατήσει σε ομηρία ολόκληρο το λαό της χώρας, προσπαθώντας να παρουσιάσει τον εαυτό του ως θύμα, αλλά αυτός δεν είναι τίποτα περισσότερο από υποχείριο των ξένων συμφερόντων», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του VMRO- DPMNE.

Νωρίτερα, η αστυνομία της ΠΓΔΜ συνέλαβε ακόμη δύο άτομα που φέρονται να συμμετείχαν σε υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών, στο πλαίσιο επιχείρησής της με την κωδική ονομασία «Πραξικόπημα», στο «στόχαστρο» της οποίας βρίσκεται ο κ. Ζάεβ.

Πρόκειται για έναν εν ενεργεία και έναν πρώην αξιωματικό της αστυνομίας, οι οποίοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, οι δύο συλληφθέντες ομολόγησαν ότι εργάζονταν για λογαριασμό ξένων μυστικών υπηρεσιών.

Τις προηγούμενες ημέρες, η αστυνομία συνέλαβε ακόμη τρία άτομα για την ίδια υπόθεση, ενώ στον κ. Ζάεβ απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα.