Περίπου 2.000 ρωσικά αναγνωριστικά στρατεύματα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax και περί τα 600 σύμφωνα με το RIA, άρχισαν γυμνάσια στην Κριμαία, μία ημέρα πριν από την σύνοδο κορυφής για την ουκρανική κρίση στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας Μινσκ.

Παράλληλα, επτά ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 23 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με φιλορώσους αυτονομιστές το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός.

Επίσης, η ουκρανική εθνοφρουρά εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών κοντά στη Μαριούπολη, όπως ανακοίνωσε το ουκρανικό συμβούλιο ασφαλείας που επικαλείται το Interfax.

Ο Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι "κοντά στην Μαριούπολη, μονάδες της εθνοφρουράς έσπασαν την άμυνα του εχθρού και προχώρησαν σε επίθεση".

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού, ο Ανατόλι Στέλμαχ, ανακοίνωσε τηλεοπτικώς ότι "στη διάρκεια της νύχτας μεταξύ 10 και 11 Φεβρουαρίου σημειώθηκε αύξηση των επιθέσεων του εχθρού επί ουκρανικών θέσεων.

Ένας άλλος εκπρόσωπος είπε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις δέχτηκαν επίθεση από τους φιλορώσους αυτονομιστές σε 87 διαφορετικές περιπτώσεις από χθες Δευτέρα και ότι οι συγκρούσεις είναι ιδιαίτερα σφοδρές στα περίχωρα της πόλης Ντεμπάλτσεβε, βορειοανατολικά του Ντονέτσκ.