Συνθήματα της "πάλης των τάξεων", της "κοινωνικής δικαιοσύνης" αλλά και της καταπολέμησης των διεθνών κερδοσκόπων, κυριάρχησαν στην ομιλία του καγκελάριου της Αυστρίας και αρχηγού του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Βέρνερ Φάιμαν, αλλά και των άλλων ομιλητών, κατά τη σημερινή ογκώδη συγκέντρωση του κυβερνώντος κόμματός του, για την Πρωτομαγιά, με περισσότερους από 100.000 συμμετέχοντες, στην Πλατεία του Δημαρχείου της Βιέννης.
Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν πως έχουμε πολλούς αντιπάλους στους λομπίστες της κερδοσκοπίας σε ολόκληρη την Ευρώπη, που ισχυρίζονται ότι η κρίση πέρασε και πρέπει τώρα να μειωθούν οι μισθοί για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα, προειδοποίησε ο κ. Φάιμαν, για να προσθέσει ότι, από την άλλη, οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά πως ό, τι αποκτήθηκε από κοινού πρέπει να μοιράζεται δίκαια.

Ο Αυστριακός καγκελάριος διακήρυξε το σεβασμό του για τους εργαζόμενους, που, όπως είπε, είναι εκείνοι και όχι οι πλούσιοι, που με σκληρή δουλειά συμβάλουν κατά το μεγαλύτερο μέρος στην οικονομία της χώρας.

Στο ίδιο, αγωνιστικό πνεύμα απευθύνθηκαν στην συγκέντρωση- συλλαλητήριο (στην οποία κατέφθαναν παρελαύνοντας κομματικές αντιπροσωπείες από τα 23 διαμερίσματα της Βιέννης) και οι άλλοι ομιλητές, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Βιέννης και θεωρούμενος ως ισχυρότερος πολιτικός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, Μίχαελ Χόιπλ και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Αυστρίας Εριχ Φόγκλαρ.

Οι δεκάδες χιλιάδες συμμετέχοντες, στην παραδοσιακή, εδώ και 121 χρόνια, αυτή "Γιορτή του Προλεταριάτου" στη Βιέννη, στην οποία, όπως επισημάνθηκε, πραγματοποιούνται παραδοσιακά, οι μεγαλύτερες στην Ευρώπη, Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις των Σοσιαλδημοκρατών, στα συνθήματά τους απαιτούσαν διατήρηση των κοινωνικών κατακτήσεων και δικαιότερο φορολογικό σύστημα, συμπεριλαμβανόμενης και της φορολόγησης των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

Οι Σοσιαλδημοκράτες κυβερνούν στο Δήμο και στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βιέννης - μάλιστα σχεδόν αδιάλειπτα με απόλυτη πλειοψηφία - ήδη εδώ και πάνω από 90 χρόνια, από το 1918, ώστε ιστορικά να έχει καθιερωθεί η έκφραση "Η κόκκινη Βιέννη", λόγω του κόκκινου χρώματος του κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών.