Στην Αλβανία έφτασε η πρώτη βοήθεια από την Ευρώπη, στην επαύριο των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν το νοτιοανατολικό και στο νότιο τμήμα της χώρας.

Παραλληλα, μέσα στην ημέρα αναμένεται να φθάσει στη χώρα και φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας από τη Σλοβακία, ανέφεραν πηγές από τον δήμο Φίερ.

Οι αλβανικές αρχές ζήτησαν μεγάλο αριθμό αντλιών νερού, γεννήτριες, σκηνές, κουβέρτες, χειμερινά ρούχα και τρόφιμα.

Η χώρα πλήττεται από τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων ημερών, με αποτέλεσμα 600 οικογένειες να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους που βυθίστηκαν στο νερό και 17.000 εκτάρια γης να πλημμυρήσουν.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα επισκέφθηκε χθες τον δήμο Ούρα Βαϊγκουρόρε στην περιοχή του Μπεράτ που επλήγη από τις πλημμύρες, τονίζοντας ότι το σχέδιο αποκατάστασης των πλημμυρισμένων περιοχών εισήλθε στο τρίτο στάδιο.

Συνοδευόμενος από τον διευθυντή της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Αλβανία, τον παγκόσμιο ηγέτη της θρησκευτικής κοινότητας των Μπεκτασί, Μπάμπα Μόντι και τον υπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας, Έριον Βελιάι, ο κ. Ράμα εξήγησε ότι το τρίτο στάδιο αφορά την αντικατάσταση του ζωικού κεφαλαίου και της παραγωγής που καταστράφηκαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.