Οικονομική βοήθεια ύψους 750.000 δολαρίων θα προσφέρει η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αλβανία μέσω της USAID , για τις πλημμύρες που έπληξαν τη χώρα. 

«Θα συνεργαστούμε στενά με τις τοπικές αρχές και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις στις προσπάθειες να ξεπεραστεί η κατάσταση και θα βοηθήσουμε τους αγρότες και τους παραγωγούς φρούτων και ελιάς που επλήγησαν, καθώς και εκείνους που έχασαν θερμοκήπια και ζωικό κεφάλαιο από τις πλημμύρες» αναφέρεται σε ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ στα Τίρανα.

Η USAID ανέφερε ότι εκπρόσωποί της ταξίδεψαν στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο και έχουν στενή επαφή με τις κεντρικές και τις τοπικές αρχές, καθώς και τους αγρότες σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, ώστε να βρεθούν τρόπους για να βοηθήσει.

«Οι σκέψεις μας είναι στις πολλές αλβανικές οικογένειες που έχασαν τα σπίτια τους, τα αγροκτήματα και τις κτηνοτροφικές μονάδες από αυτές τις τρομερές πλημμύρες και ελπίζουμε ότι η ενίσχυση αυτή θα μπορέσει να παράσχει γρήγορη υποστήριξη σε οικογένειες και να βοηθήσει στην αποκατάσταση ορισμένων γεωργικών περιοχών» αναφέρεται στην ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αλβανία.