Αυστηροποιείται το πλαίσιο για υποθέσεις τρομοκρατίας στην Ιταλία, όπως προκύπτει από το νόμο που ενέκρινε η κυβέρνηση της χώρας. 

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, προβλέπονται βαρύτερες ποινές για υποθέσεις τρομοκρατίας, όπως την επιβολή ποινών κάθειρξης 6 ετών σε οποιονδήποτε κριθεί ένοχος για τη στρατολόγηση μαχητών, αλλά και μέτρα για τον αποκλεισμό ιστοτόπων που χρησιμοποιούνται για αυτόν τον σκοπό.

Οι κυβερνητικές προτάσεις δίνουν στις ιταλικές αρχές ευρύτερες εξουσίες και προβλέπουν πολύ πιο σκληρά μέτρα, όπως η δυνατότητα ανάκλησης της ισχύος των διαβατηρίων υπόπτων για τρομοκρατία, ενώ θα τεθούν επίσης σε ισχύ πιο αυστηρά μέτρα για τον έλεγχο μιας «μαύρης λίστας» ιστοτόπων, όπως σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Αντζελίνο Αλφάνο μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για το θέμα αυτό.

Το νομοσχέδιο που παραπέμπεται στο κοινοβούλιο προβλέπει επίσης νέες ποινές για την κατοχή εκρηκτικών, επιπρόσθετα μέτρα παρακολούθησης δυνητικών «ξένων μαχητών», ενώ και οι στρατολογούμενοι —όχι μόνο οι στρατολόγοι— θα αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις.

Συνολικά 15 πρόσωπα, που είχε κριθεί ότι ήταν επικίνδυνα για την εθνική ασφάλεια της Ιταλίας έχουν απελαθεί από τη χώρα φέτος, επισήμανε ακόμη ο Αλφάνο. Οι εννέα από αυτούς, συμπεριλαμβανομένων φερόμενων ως ισλαμιστών εξτρεμιστών, απελάθηκαν τον περασμένο μήνα.