Η κυβέρνηση της Λιβύης διέψευσε την Κυριακή ότι υπήρχαν εγκαταστάσεις διοίκησης και ελέγχου στη συνοικία της Τρίπολης όπου αεροπορικά πλήγματα του NATO σκότωσαν ένα γιο του Μουάμαρ Καντάφι και τρία εγγόνια του, θεωρώντας ότι ήταν η τέταρτη απόπειρα εξόντωσης του λίβυου συνταγματάρχη. Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Χάλεντ Κάιμ είπε ότι η επίθεση αυτή ήταν η τέταρτη απόπειρα να δολοφονηθεί ο ίδιος ο συνταγματάρχης Καντάφι, ο οποίος βρισκόταν στο κτίριο την ώρα εκείνη.

Ο Κάιμ διέψευσε παράλληλα κατηγορίες που εμφανίστηκαν σε ορισμένα ΜΜΕ ότι η κυβέρνηση χάλκευσε τους θανάτους και δήλωσε ότι θρησκευτικοί ηγέτες στη Λιβύη είδαν τις σορούς των θυμάτων σε νοσοκομείο.

Παράλληλα, τρεις ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο ανατολικό τμήμα της Τρίπολης, λίγο μετά τις υπερπτήσεις αεροσκαφών - προφανώς του NATO - πάνω από την πρωτεύουσα της Λιβύης, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Στο μεταξύ ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσε ότι τέσσερις οβίδες μεγάλου διαμετρήματος που έριξαν δυνάμεις του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι στην διάρκεια μάχης με εξεγερμένους έπληξαν χθες το τυνησιακό έδαφος, χωρίς να προκαλέσουν θύματα, κοντά στην πόλη Ντεχίμπα, στην παραμεθόριο Λιβύης-Τυνησίας, στο νότο της χώρας.

Η κυβέρνηση της Λιβύης εξέφρασε τη λύπη της την Κυριακή για τις επιθέσεις εναντίον Ευρωπαϊκών πρεσβειών και δυτικών διπλωματικών αντιπροσωπειών, υποστηρίζοντας ότι η αστυνομία της χώρας της βόρειας Αφρικής δεν μπόρεσε να αναχαιτίσει τα πλήθη που ήταν εξοργισμένα για την αεροπορική επιδρομή του NATO η οποία απέβη στο θάνατο ενός γιου του Μουάμαρ Καντάφι και τριών εγγονιών του.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Χάλεντ Κάιμ είπε ότι οι αρχές της Λιβύης θα εξετάσουν τις ζημιές στις ξένες διπλωματικές αποστολές και θα τις αποκαταστήσουν.

Πρόσθεσε ότι ανάμεσα στις πρεσβείες που υπέστησαν επιθέσεις ήταν αυτή της Βρετανίας και της Ιταλίας, καθώς και η υπηρεσία αντιπροσώπευσης των ΗΠΑ για εμπορικά και προξενικά θέματα.