Αποπέμφθηκε σήμερα ο επικεφαλής του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Μαδρίτη καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση διαφθοράς.

«Η κεντρική διεύθυνση του κόμματος ενέκρινε ένα ψήφισμα με τον οποίο απαλλάσσει από τα καθήκοντά της τη διεύθυνση του κόμματος στη Μαδρίτη» επικεφαλής της οποίας ήταν ο Τομάς Γκόμεθ, ανακοίνωσε ο γραμματέας του κόμματος Σεζάρ Λουένα.

Την απόφαση έλαβε ο γενικός γραμματέας του PSOE Πέδρο Σάντσεθ, ενώ το αριστερό κόμμα Podemos προηγείται στις δημοσκοπήσεις έναντι του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Το όνομα του Γκόμεθ, σε βάρος του οποίου δεν διεξάγεται έρευνα αυτή την περίοδο, ενώ ο ίδιος διατρανώνει την αθωότητά του, αναφέρεται εδώ και εβδομάδες στο πλαίσιο της έρευνας που σχετίζεται με την φερόμενη υπερτιμολόγηση ενός σχεδίου κατασκευής δικτύου τραμ στο Πάρλα, νότια της Μαδρίτης, όπου είχε διατελέσει δήμαρχος το διάστημα μεταξύ 1999 και 2008.

Ορισμένοι από τους συνεργάτες του έχουν επίσης αναφερθεί στις έρευνες για την «επιχείρηση Punica», μία υπόθεση διαφθοράς που εμπλέκει πολλούς εκλεγμένους σε βάρος των οποίων υπάρχουν υποψίες ότι έλαβαν προμήθειες ως αντάλλαγμα για να υπογράψουν δημόσιες συμβάσεις ύψους σχεδόν 250 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα γεγονότα αυτά «βλάπτουν σε μεγάλο βαθμό τη δημόσια εικόνα του PSOE όπως επίσης προκαλούν μία οργανική αστάθεια» του κόμματος στη Μαδρίτη και σε εθνικό επίπεδο, επισήμανε ο Σεζάρ Λουένα.