Οι ηγέτες της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας επέστρεψαν σήμερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στο Μινσκ για να επαναλάβουν τις συνομιλίες για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Reuters.

Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς ακύρωσε μια συνάντηση με τον βρετανό ομόλογό του που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στο Λονδίνο, ανέφερε εξάλλου σε δήλωσή του το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στο μεταξύ, μια πηγή, την οποία επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΣΣ, δήλωσε πως οι ηγέτες των φιλορώσων αυτονομιστών της Ουκρανίας αρνήθηκαν σήμερα στο Μινσκ να υπογράψουν μια συμφωνία.

Η άφιξη στις συνομιλίες στο Μινσκ, την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, δύο ηγετών των ανταρτοκρατούμενων περιφερειών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία είχε δημιουργήσει ελπίδες για μια συμφωνία με στόχο των τερματισμό μιας σύγκρουσης η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 5.000 ανθρώπους.

Νωρίτερα, το Reutres δημοσίευσε ότι οι συνομιλίες ανάμεσα στους ηγέτες της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία τερματίσθηκαν και η συμφωνία είναι κοντά.

Ωστόσο η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου ανακοίνωσε πως οι συνομιλίες για την Ουκρανία συνεχίζονται στο Μινσκ.

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο εξακολουθούν να βρίσκονται στην αίθουσα των διαπραγματεύσεων, επισήμανε ο ανταποκριτής. Πρόσθεσε πως ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει αποχωρήσει από την αίθουσα.

Ο πρόεδρος Ποροσένκο δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο πως «δεν υπάρχουν ακόμη καλά νέα» και πως οι Ρώσοι έχουν θέσει ορισμένους «απαράδεκτους όρους».