current views are: 1

12 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση09:13

Μουσουλμανικό τέμενος στην Αβάνα θέλει ο Ερντογάν

Στην προώθηση του σχεδίου του για οικοδόμηση μουσουλμανικού τεμένους στην Αβάνα επιμένει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

 

Δημοσίευση 09:13’
αρθρο-newpost

Στην προώθηση του σχεδίου του για οικοδόμηση μουσουλμανικού τεμένους στην Αβάνα επιμένει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

 

Στην προώθηση του σχεδίου του για οικοδόμηση μουσουλμανικού τεμένους στην Αβάνα επιμένει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Η Τουρκία δεν είναι η μόνη χώρα που προσφέρεται να οικοδομήσει μουσουλμανικό τέμενος στην Κούβα, για την ολιγομελή κοινότητά της που αριθμεί λίγες χιλιάδες μουσουλμάνους. Η Σαουδική Αραβία έχει γνωστοποιήσει την βούλησή της να συμμετάσχει στο σχέδιο.

Ομως ο αρχηγός του ισλαμο-συντηρητικού κράτους ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία δεν ψάχνει για συνέταιρο. «Η αρχιτεκτονική μας είναι διαφορετική από τη σαουδαραβική αρχιτεκτονική… έδωσα στις κουβανικές αρχές όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για το σχέδιο και τούς είπα ότι θέλουμε να κατασκευάσουμε μόνοι μας το τέμενος», ανέφερε. 

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η απάντηση των κουβανικών αρχών δεν ήταν αρνητική. 

Τον περασμένο Νοέμβριο ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι η αμερικανική ήπειρος ανακαλύφθηκε από τους μουσουλμάνους τον 12ο αιώνα και όχι από τον Χριστόφορο Κολόμβο δύο αιώνες αργότερα.

«Οι επαφές ανάμεσα στη Λατινική Αμερική και το ισλάμ χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα. Οι μουσουλμάνοι ανακάλυψαν την Αμερική το 1178, όχι ο Χριστόφορος Κολόμβος», είχε πει σε ομιλία του σε συνάντηση μουσουλμάνων κληρικών από χώρες της Λατινικής Αμερικής.

«Μουσουλμάνοι ναυτικοί είχαν φθάσει στην Αμερική από το 1178. Ο Κολόμβος αναφέρει την ύπαρξη τζαμιού σε λόφο στις ακτές της Κούβας», επέμεινε δηλώνοντας έτοιμος να συμμετάσχει στην οικοδόμηση ενός τζαμιού στην τοποθεσία που περιγράφεται από τον γενοβέζο θαλασσοπόρο.

Όπως ανέφερε τότε, ένα τζαμί θα ταίριαζε και σήμερα μια χαρά στον λόφο αυτόν. 


σχετικα αρθρα