current views are: 1

14 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση22:00

Επίθεση της Μπόκο Χαράμ στην πόλη Κόμπε της Νιγηρίας

Βαριά οπλισμένοι μαχητές της Μπόκο Χαράμ εξαπέλυσαν το Σάββατο επίθεση στην πόλη Γκόμπε της βορειοανατολικής Νιγηρίας.

Δημοσίευση 22:00’
αρθρο-newpost

Βαριά οπλισμένοι μαχητές της Μπόκο Χαράμ εξαπέλυσαν το Σάββατο επίθεση στην πόλη Γκόμπε της βορειοανατολικής Νιγηρίας.

Βαριά οπλισμένοι μαχητές της Μπόκο Χαράμ εξαπέλυσαν το Σάββατο επίθεση στην πόλη Γκόμπε της βορειοανατολικής Νιγηρίας, ανακοίνωσε πηγή ασφαλείας και κάτοικοι που εγκατέλειψαν την περιοχή.

Εκρήξεις και πυροβολισμοί ακούγονταν μετά την κατάληψη από τους ένοπλους ισλαμιστές σημείου ελέγχου στην Γκόμπε, το οποίο έχει δεχτεί και στο παρελθόν επίθεση αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι ένοπλοι επιχείρησαν να το καταλάβουν.

Σύμφωνα με τον Άμπντουλ Χασάν, έναν αυτόπτη μάρτυρα, μετά την κατάληψη του σημείου ελέγχου, οι στρατιώτες εγκατέλειψαν την περιοχή. Στη συνέχεια οι ένοπλοι πυρπόλησαν ένα αστυνομικό τμήμα στα περίχωρα της πόλης, είπε ο ίδιος. ‘Αλλοι κάτοικοι παρέμειναν στα σπίτια τους από φόβο μήπως βρεθούν ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά. Την Παρασκευή, η οργάνωση επιτέθηκε για πρώτη φορά σε χωριό του Τσαντ σκοτώνοντας πολλούς ανθρώπους.

Η Μπόκο Χαράμ επιδιώκει την εγκαθίδρυση ισλαμικού κράτους και συνιστά τη σοβαρότερη απειλή για την ασφάλεια της Νιγηρίας. Έχει σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους, ευθύνεται για εκατοντάδες απαγωγές κι έχει εντείνει τις απειλές στις γειτονικές της χώρες, το Καμερούν, το Τσαντ και τον Νίγηρα, όλες εκ των οποίων συμμετέχουν πλέον στην επιχείρηση εξουδετέρωσης των μελών της.

Η Νιγηρία μετέθεσε κατά έξι εβδομάδες την προγραμματισμένη για σήμερα διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών επικαλούμενη απειλές ασφαλείας από την Μπόκο Χαράμ.

 


σχετικα αρθρα