Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα-- δύο αστυνομικοί και τέσσερις πολίτες-- όταν δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν κοντά σε αστυνομικό τμήμα στη Χερσόνησο του Σινά, όπου δρουν ένοπλοι ισλαμιστές, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ.

Τα δύο αυτοκίνητα εξερράγησαν όταν άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον τους έπειτα από την άρνηση των οδηγών τους να σταματήσουν κοντά σε αστυνομικό τμήμα της πόλης Σέιχ Ζουέιντ, στο βόρειο Σινά, είπαν οι πηγές ασφαλείας.

Οι δύο τραυματίες αστυνομικοί--ένας αξιωματικός και ένας νεοσύλλεκτος--διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με βαριά τραύματα, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο μετέδωσε ότι δύο άλλα αυτοκίνητα απομακρύνθηκαν με μεγάλη ταχύτητα από τον τόπο της έκρηξης υπό τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας.

Σε άλλη επίθεση, ένας στρατιώτης πυροβολήθηκε στο κεφάλι από άγνωστους ένοπλους που του επιτέθηκαν στο Κεντρικό Σινά, όπου οι ένοπλες επιθέσεις σπανίζουν σε σχέση με το Βόρειο Σινά, μετέδωσε το πρακτορείο. Καμία οργάνωση, ωστόσο, δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις σημερινές επιθέσεις.

Η Αίγυπτος μάχεται κατά των ενόπλων ισλαμιστών που έχουν σκοτώσει εκατοντάδες αστυνομικούς και στρατιώτες από τότε που ο στρατός απομάκρυνε τον μετριοπαθή εκλεγμένο ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι το 2013 έπειτα από μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.