Η αστυνομία της Κοπεγχάγης διεξάγει μεγάλη έρευνα σε ίντερνετ καφέ κοντά στο σημείο όπου σκοτώθηκε ο ύποπτος ως δράστης των δύο χθεσινών επιθέσεων, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Τουλάχιστον δύο άτομα έχουν συλληφθεί, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο TV2.

Η αστυνομία ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι πραγματοποιεί έρευνες σε σπίτια της ίδιας περιοχής, στο Νέρεμπρο, όπου ο ύποπτος σκοτώθηκε τη νύκτα από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας αφού άνοιξε πρώτος πυρ εναντίον τους.

Η αστυνομία είχε εντοπίσει στην περιοχή σπίτι όπου υπήρχαν μεγάλες πιθανότητες να καταφύγει ο ύποπτος.

Τα στοιχεία της ταυτότητας του υπόπτου δεν ανακοινώθηκαν , ωστόσο πηγές της έρευνας δήλωσαν ότι ήταν γνωστός στις υπηρεσίες Πληροφοριών.

"Εργαζόμαστε με βάση την υπόθεση σύμφωνα με την οποία το εν λόγω πρόσωπο είναι πιθανόν να άντλησε έμπνευση από τα γεγονότα στο Charlie Hebdo στο Παρίσι. Είναι πιθανόν ότι τον ενέπνευσε η ισλαμιστική προπαγάνδα της οργάνωσης ισλαμικό Κράτος ή άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γενς Μάντσεν των υπηρεσιών Ασφαλείας και Πληροφοριών της Δανίας.

Στο Παρίσι, η γαλλική προεδρία ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μεταβαίνει στην πρεσβεία της Δανίας στη Γαλλία "για να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον λαό της Δανίας, καθώς και στα θύματα" των επιθέσεων της Κοπεγχάγης.