current views are: 1

15 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση18:07

Η συντριβή της Μέρκελ – Οι σοσιαλδημοκράτες κερδίζουν τις εκλογές στο Αμβούργο

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), με ποσοστό 47% κερδίζουν, όπως φαίνεται από την πρόγνωση του πρώτου καναλιού της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης ARD, τις τοπικές εκλογές στο κρατίδιο του Αμβούργου. 

Δημοσίευση 18:07’
αρθρο-newpost

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), με ποσοστό 47% κερδίζουν, όπως φαίνεται από την πρόγνωση του πρώτου καναλιού της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης ARD, τις τοπικές εκλογές στο κρατίδιο του Αμβούργου. 

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), με ποσοστό 47% κερδίζουν, όπως φαίνεται από την πρόγνωση του πρώτου καναλιού της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης ARD, τις τοπικές εκλογές στο κρατίδιο του Αμβούργου. Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) συγκεντρώνουν ποσοστό 16% που είναι το ιστορικά χαμηλότερό τους στην περιοχή, ενώ ακολουθούν οι Πράσινοι με 12%, η Αριστερά (Die Linke) με 8,5%, οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 7% και η «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) με ποσοστό 5,2% δεν είναι βέβαιο εάν τελικά θα επιτύχει την είσοδό της στο τοπικό Κοινοβούλιο, καθώς το όριο είναι 5%.

Ο σημερινός Δήμαρχος και Κυβερνήτης του Αμβούργου Όλαφ Σολτς θα χρειαστεί πάντως έναν κυβερνητικό εταίρο, με πιθανότερους τους Πράσινους.

Το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) αναμένεται να εξασφαλίσει τις πρώτες του έδρες σε τοπικό κοινοβούλιο στις τοπικές εκλογές στην πόλη-ομόσπονδο κρατίδιο του Αμβούργου, όπου η Χριστιανοδγμοκρατική Ενωση της καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ υπέστη μεγάλες απώλειες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των exit polls.

Δημοσκόπηση του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου ZDF φέρνει το AfD στο 5,5%, επάνω από το όριο του 5% που απαιτείται για την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) εξασφαλίζουν το 46,5%, γεγονός που θα τους επιτρέψει να διατηρήσουν τις δυνάμεις τους σε ένα από τα παραδοσιακά τους προπύργια. Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) καταλαμβάνουν την δεύτερη θέση, περιοριζόμενοι, όμως, στο 16%, στη χειρότερή τους επίδοση στο Αμβούργο από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.


σχετικα αρθρα