Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι υπάρχουν υποψίες για διαρροή ραδιενέργειας από πυρηνικό εργοστάσιο της κεντρικής Ιαπωνίας, εξαιτίας του σεισμού και του τσουνάμι που σημειώθηκαν τον Μάρτιο, αναφέρουν σήμερα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Αξιωματούχοι στην περιφέρεια Φουκούι ανέφεραν διαρροή ραδιενέργειας από τις ράβδους του πυρηνικού καυσίμου στο εργοστάσιο Τσουρούγκα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεωνJiji.

Από τον σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε στις 11 Μαρτίου επλήγη το πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταϊτσί, στη βορειο-ανατολική Ιαπωνία. Έκτοτε σημειώνεται διαρροή ραδιενεργών ουσιών στην ατμόσφαιρα και στη θάλασσα.

Πάντως, η Ιαπωνική Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας ανακοίνωσε σήμερα ότι μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε στο εργοστάσιο, δεν εντοπίστηκε κάποια διαρροή ραδιενεργού υλικού.

Ωστόσο, η εταιρία θα εξετάσει το ενδεχόμενο να κλείσει τον αντιδραστήρα 2 στο πυρηνικό εργοστάσιο Τσουρούγκα και να αυξήσει τους ελέγχους για πιθανή διαρροή ραδιενέργειας εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της.