Ο συριακός στρατός, με την υποστήριξη συμμαχικών πολιτοφυλακών, κατέλαβε αρκετά χωριά βόρεια του Χαλεπίου, τα οποία τελούσαν υπό τον έλεγχο των ανταρτών και απέκλεισε κεντρική οδό εφοδιασμού που οδηγεί στην πόλη της βόρειας Συρίας, ενώ σφοδρές μάχες μαίνονται στην περιοχή, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Χαλέπι, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, βρίσκεται στο κέντρο των συγκρούσεων μεταξύ των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων και διαφόρων ομάδων ανταρτών, στις τάξεις των οποίων πολεμούν επίσης το σκέλος της Αλ Κάιντα στη Συρία, Μέτωπο Αλ Νούσρα, ισλαμιστικές ταξιαρχίες, ξένοι μαχητές άλλων ομάδων και αντάρτες που υποστηρίζονται από δυτικές και αραβικές χώρες.

Το Παρατηρητήριο, το οποίο έχει την έδρα του στη Μεγάλη Βρετανία, ανακοίνωσε ότι συριακά στρατεύματα απέκλεισαν δρόμο που οδηγεί βόρεια από την πόλη προς τα τουρκικά σύνορα και ότι σφοδρές συγκρούσεις συνεχίζονται.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Al Watan έγραψε τη Δευτέρα ότι στόχος των κυβερνητικών δυνάμεων είναι να περικυκλώσουν την πόλη εντός της εβδομάδας.