current views are: 1

18 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση03:36

Επίσκεψη Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών στη Βουλγαρία

Επαφές με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Πάβλο Κλίμκιν είχαν ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ και ο ΥΠΕΞ της χώρας Ντάνιελ Μίτοφ.

Δημοσίευση 03:36’
αρθρο-newpost

Επαφές με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Πάβλο Κλίμκιν είχαν ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ και ο ΥΠΕΞ της χώρας Ντάνιελ Μίτοφ.

Επαφές με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Πάβλο Κλίμκιν είχαν ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ και ο ΥΠΕΞ της χώρας Ντάνιελ Μίτοφ.

Στη συνάντηση με τον κ. Μίτοφ, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών είπε ότι μόνον 20 από τους 200.000 πολίτες βουλγαρικής καταγωγής στην Ουκρανία έχουν κληθεί στο τελευταίο κύμα επιστράτευσης.

Ο κ. Κλίμκιν, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στη Βουλγαρία τη Δευτέρα, υποστήριξε ότι οι ρωσικές αρχές διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες για το θέμα της επιστράτευσης και τόνισε ότι δεν πραγματοποιείται με βάση την εθνότητα, όπως μετέδωσε το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων Novinite.

«Είμαστε πλήρως προσηλωμένοι στην εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ. Εμείς και οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις τηρούμε πλήρως την κατάπαυση του πυρός, αλλά δυστυχώς έχουμε δεχθεί 112 επιθέσεις από τρομοκράτες στο Ντόντετσκ και το Λούχανσκ τις τελευταίες 24 ώρες» υπογράμμισε ο κ. Κλίμκιν, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου με τον Βούλγαρο ομόλογό του, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BTA.

Η Ουκρανία κατέχει σημαντική θέση στις προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής της Βουλγαρίας– όχι μόνο λόγω της γεωγραφικής, γλωσσικής, ιστορικής, πολιτιστικής και θρησκευτικής εγγύτητας των δύο χωρών, αλλά και λόγω της πολυπληθούς Βουλγαρικής διασποράς στην Ουκρανία έδαφος, επισήμανε ο κ. Μίτοφ.


σχετικα αρθρα