Δύο έφηβοι συνελήφθησαν σήμερα κοντά στο Μάντσεστερ στο πλαίσιο επιχείρησης βάσει της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας.

Η αστυνομία ανακοίνωσε, παράλληλα, πως διεξήγαγε έρευνες σε δύο ακίνητα, κατόπιν ειδοποιήσεων που έλαβε από τις υπηρεσίες πληροφοριών.

Άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της βορειοδυτικής Βρετανίας (North West Counter Terrorism Unit, NWCTU) συνέλαβαν τον έφηβο και την έφηβη —είναι και οι δύο 16 ετών— στην πόλη Μόσλεϊ σήμερα, ανακοίνωσε η αστυνομική διεύθυνση του Μάντσεστερ και των προαστίων του.

Η Αστυνομική Διευθύντρια Κάρολιν Μπολ δήλωσε ότι δε διαπιστώθηκε κάποια απειλή για την κοινότητα και διευκρίνισε ότι οι αστυνομικοί ανέλαβαν δράση έπειτα από πληροφορίες που τους διαβιβάστηκαν.

«Κρίθηκε συνετό να ενεργήσουμε με βάση τις πληροφορίες αυτές και να διεξαγάγουμε μια σε βάθος, επαγγελματική έρευνα για να εξακριβωθούν οι περιστάσεις και οι λεπτομέρειες της δραστηριότητας που μας αναφέρθηκε», είπε η Μπολ.

Επίσης σήμερα ένας 29χρονος συνελήφθη στο Στόουκ ον Τρεντ, διότι υπάρχουν υποψίες σε βάρος του ότι ενθάρρυνε την τρομοκρατία και υποστήριζε την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο Διαδίκτυο, όπως ανακοίνωσε η αστυνομική διεύθυνση της περιοχής Ουέστ Μίντλαντς.

Δεν δόθηκαν άλλες λεπτομέρειες για κάποιο από τα τρία πρόσωπα που συνελήφθησαν.