Την «ξεκάθαρη και απλή» αθώωση του Ντομινίκ Στρος-Καν από την κατηγορία της μαστροπείας και την ενδεχόμενη εμπλοκή του σε ένα οργανωμένο δίκτυο πορνείας ζήτησε σήμερα ο εισαγγελέας στο ποινικό δικαστήριο της Λίλ.

«Σταθμίζοντας όλα τα στοιχεία υπέρ και εις βάρος του κατηγορουμένου, θεωρώ ότι ούτε τα στοιχεία που προέκυψαν από την προανάκριση ούτε από τις καταθέσεις δεν επέτρεψαν να τεκμηριωθεί η ενοχή του κ. Στρος-Καν» δήλωσε ο εισαγγελέας Φρεντερίκ Φεβρ.

Μιλώντας στο ποινικό δικαστήριο, ο εισαγγελέας εξέφρασε την εκτίμηση ότι η «κακή φήμη» του πρώην γενικού διευθυντή του ΔΝΤ «δε μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελεί τεκμήριο ενοχής» και διερωτήθηκε: «ένας ισχυρός άνδρας είναι απαραίτητα ένοχος;».

Κατά τη διάρκεια της αγόρευσης του εισαγγελέα, ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ καθόταν στο έδρανό του, είχε τα χέρια σταυρωμένα και άκουγε προσεκτικά.

Η πρόταση της εισαγγελίας καθιστά λιγότερο πιθανό το ενδεχόμενο να καταδικαστεί ο DSK.

Η δίκη θα ολοκληρωθεί αυτήν την εβδομάδα με τις τελικές αγορεύσεις της υπεράσπισης αύριο, ωστόσο δεν αναμένεται να εκδοθεί ετυμηγορία σύντομα.

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν δεν αποδέχθηκε ποτέ ότι γνώριζε πως συμμετείχαν ιερόδουλες στις ερωτικές βραδιές στις οποίες κι εκείνος έπαιρνε μέρος.