Στο Μιλάνο ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την εκδίκαση της φορολογικής υπόθεσης Mediatrade. Ο «μίστερ τιβί» κατηγορείται για μεταφορά στο εξωτερικό σοβαρών ποσών από τους λογαριασμούς των ομίλων Mediaset και Fininvest, προκαλώντας οικονομική ζημία στους μετόχους και στο ιταλικό δημόσιο. Ο μεγιστάνας – πρωθυπουργός επανέλαβε ότι «οι προσπάθειες των δικαστικών στοχεύουν στην ανατροπή των σημερινών ισορροπιών. Αν, έστω και μια μόνο από τις είκοσι τέσσερις, συνολικά, δικαστικές αυτές προσπάθειες, είχε στεφθεί με επιτυχία, θα είχε αποκλεισθεί από την πολιτική ζωή, ένας άνθρωπος που βρίσκεται στην πολιτική, επειδή τον επέλεξε ο λαός».

Περίπου τριάντα υποστηρικτές του "μίστερ τιβί", βρίσκονται μπροστά από την είσοδο του δικαστηρίου της ιταλικής συμπρωτεύουσας, με σημαίες του κόμματος "Λαός της Ελευθερίας".

Σήμερα, όμως, το όλο "μπερλουσκονικό πλήθος" είναι σαφώς πιο περιορισμένο, σε σχέση με τις προηγούμενες δικάσιμους και ιδίως, με εκείνη της 11ης Απριλίου, όταν θιασώτες του Ιταλού πρωθυπουργού, είχαν στήσει κανονικό περίπτερο, απέναντι από το δικαστικό μέγαρο.

Ωστόσο η μικρή ομάδα των επικριτών του Μπερλουσκόνι που ανήκουν στο μοβ κίνημα και φώναζαν «Σίλβιο παραιτήσου κάθε προσπάθειας» απομακρύνθηκαν από τους καραμπινιέρι για να μη δημιουργηθεί ένταση με τους κεντροδεξιούς διαδηλωτές.