Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνεδριάσει αύριο το απόγευμα για να εξετάσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Λιβύη, παρουσία και του υπουργού Εξωτερικών της Αιγύπτου.

Ο Σάμεχ Σούκρι βρίσκεται ήδη στη Νέα Υόρκη για να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των χωρών-μελών του ΣΑ και των αραβικών κρατών.

Την επομένη των αεροπορικών επιδρομών που εξαπέλυσε εναντίον των τζιχαντιστών, η Αίγυπτος ζήτησε από τον ΟΗΕ να δώσει εντολή για μια διεθνή επέμβαση στη Λιβύη καθώς η χώρα έχει βυθιστεί και πάλι στο χάος.

Οι βομβαρδισμοί αποφασίστηκαν μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο στο οποίο εικονίζεται ο αποκεφαλισμός 21 Αιγυπτίων, που πήγαν στη Λιβύη για να βρουν δουλειά και έπεσαν στα χέρια των τζιχαντιστών.

Η Γαλλία και η Ιταλία έχουν επίσης ζητήσει τη σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ για να αποφασιστούν «νέα μέτρα» για τη Λιβύη.

Ο Σούκρι «θα παρουσιάσει την κατάσταση στο Συμβούλιο αύριο» Τετάρτη, είπε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής μόνιμος εκπρόσωπος της Βρετανίας στον ΟΗΕ, Πίτερ Ουίλσον. Όταν ρωτήθηκε για το αίτημα της Αιγύπτου να της δοθεί εντολή από τον Οργανισμό για επέμβαση στη Λιβύη, ο Βρετανός διπλωμάτης περιορίστηκε να πει ότι «θα περιμένουμε να δούμε τι έχει να πει ο κ. Σούκρι».