Ανώτατα στελέχη της αστυνομίας και των ενόπλων δυνάμεων ενέκριναν απόψε ένα σχέδιο το οποίο προβλέπει να αναπτυχθούν 4.800 στρατιώτες στους δρόμους πόλεων όλης της Ιταλίας στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της απειλής ενεργειών εξτρεμιστών.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών μετά τη συνάντηση των αξιωματούχων,  οι στρατιωτικοί θα φρουρούν κρίσιμες εγκαταστάσεις και τοποθεσίες που θα μπορούσαν να γίνουν στόχος επιθέσεων έως τον Ιούνιο σε πρώτη φάση.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης 500 στρατιωτικοί σχεδιάζεται να αναπτυχθούν στη Ρώμη, όπου ήδη άνδρες των ενόπλων δυνάμεων συμβάλλουν στη φρούρηση διπλωματικών αποστολών και κατοικιών, της συναγωγής της ιταλικής πρωτεύουσας και εβραϊκών σχολείων.

Εξάλλου, στρατιώτες αναμένεται να τοποθετηθούν σε γνωστούς τουριστικούς προορισμούς, όπως αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία.

Τα έκτακτα αυτά μέτρα αποφασίστηκαν μετά τις επιθέσεις ενόπλων στην Κοπεγχάγη το Σάββατο, οι οποίες είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι, αλλά και εκείνες που είχαν διαπραχθεί στο Παρίσι τον περασμένο μήνα.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας θεωρούν τη Ρώμη πιθανό στόχο εξτρεμιστών, ιδίως διότι φιλοξενεί το Βατικανό.