Δεκτή έγινε από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Ρουμανίας η έφεση της πρώην υπουργού Τουρισμού, Έλενα Ουντρέα κατά της απόφασης προφυλάκισής της για ανάμειξη στο σκάνδαλο "Microsoft". 

Οι δικαστές αποφάσισαν να αποφυλακισθεί η πρώην υπουργός και να τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό. Η απόφαση ελήφθη, αφού προηγουμένως η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το αίτημα της DNA για την άσκηση διώξεων και τη σύλληψη της πρώην υπουργού. 

Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Φεβρουαρίου, εισαγγελείς της Εθνικής Διεύθυνσης Καταπολέμησης της Διαφθοράς (DNA) αποφάσισαν την προφυλάκιση, διάρκειας 30 ημερών, για την πρώην υπουργό και νυν βουλευτή για το σκάνδαλο "Microsoft".

Στις 11 Φεβρουαρίου, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα προφυλάκισης της Έλενα Ουντρέα, αλλά χθες το ίδιο δικαστήριο άλλαξε την αρχική απόφαση. 

Η Έλενα Ουντρέα, η οποία έμεινε επτά μέρες στη φυλακή, αφέθηκε ελεύθερη και αναμένεται σήμερα να συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία καλείται να αποφασίσει για τη σύλληψή της με βάση άλλο αίτημα της DNA, αυτή τη φορά για το σκάνδαλο παράνομης χρηματοδότησης ενός αγώνα πυγμαχίας. 

Η πρώην υπουργός και προεδρική υποψήφια στις εκλογές του Νοεμβρίου για την υπόθεση "Microsoft" φέρεται να διέπραξε τα εγκλήματα της αθέμιτης άσκησης επιρροής (σε σχέση με τη σύναψη συμφωνίας για άδειες χρήσης της Microsoft το 2009) και για ξέπλυμα χρήματος.