Οι Πακιστανοί Ταλιμπάν απείλησαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις εναντίων κυβερνητικών αξιωματούχων, ενώ ισλαμικές ιστοσελίδες εκφράζουν οργή, απειλές δυσπιστία για το θάνατο του Μπιν Λάντεν σε ισλαμιστικές ιστοσελίδες. Έτσι στοχοποίησαν αρχικά τον πρόεδρο του Πακιστάν, τον Ασίφ Άλι Ζαρντάρι καθώς και τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν στο Πακιστάν ανέφερε στο Ρόιτερς ότι πρώτος στόχος είναι ο πρόεδρος Ζαρντάρι και ακολουθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή οι Ηνωμένες Πολιτείες, απηύθυναν έκκληση στους Αμερικανούς πολίτες, που βρίσκονται στο εξωτερικό να είναι προσεκτικοί, φοβούμενες "αντιαμερικανικές επιθέσεις" μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Μπιν Λάντεν.

"Με δεδομένη την ανασφάλεια και την ρευστότητα της κατάστασης, οι αμερικανοί πολίτες σε περιοχές που είναι πιθανόν να προκληθούν αντιαμερικανικές βιαιότητες, καλούνται να περιορίσουν τις εξόδους από τις κατοικίες τους και τα ξενοδοχεία και να αποφεύγουν συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις", επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Περισσότερη επαγρύπνηση απαιτείται για την αντιμετώπιση του αυξημένου κινδύνου για τρομοκρατικό χτύπημα μετά τον θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα, ανακοίνωσε σήμερα και η διεθνής αστυνομική δύναμη Interpol, η οποία εδρεύει στη Γαλλία.

"Ο πλέον καταζητούμενος διεθνής τρομοκράτης στον κόσμο δεν υπάρχει πιά, αλλά ο θάνατος του Μπιν Λάντεν δεν σηματοδοτεί και το τέλος της δράσης, όλων των συνδέσμων της Αλ Κάιντα και όσων εμπνέονται από αυτήν, που έχουν πραγματοποιήσει και θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν τρομοκρατικές επιθέσεις ανά τον κόσμο", δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Interpol, Ρόναλντ Κ.Νόμπλ.

"Επομένως χρειάζεται να παραμείνουμε ενωμένοι και επικεντρωμένοι στη συνεχιζόμενη συνεργασία μας και στη μάχη, όχι μόνο κατά της παγκόσμιας αυτής απειλής, αλλά και κατά της τρομοκρατίας από οποιαδήποτε οργάνωση οπουδήποτε στον κόσμο", τόνισε ο ίδιος.