Τη συμμετοχή της Βοσνίας στο διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το ΥΠΕΞ καταδικάζει τα εγκλήματα μελών του ΙΚ σε βάρος 21 Αιγύπτιων χριστιανών στη Λιβύη, καθώς και τα βάρβαρα βασανιστήρια και οι εκτελέσεις αιχμαλώτων, τους οποίους τα μέλη της οργάνωσης θεωρούν εχθρούς του Ισλάμ.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης καταδίκασε ακόμη την τρομοκρατική επίθεση στη Δανία:

«Στηρίζουμε πλήρως τις δανικές αρχές που εργάζονται για τη διαλεύκανση των εγκλημάτων και καταβάλλουν προσπάθειες για να τονίσουν ότι πρόκειται για στρέβλωση της θρησκείας και όχι για αγώνα του Ισλάμ και της Δύσης.

Καθημερινά γεγονότα σε όλο τον κόσμο, που μαρτυρούν προσπάθειες να δικαιολογηθούν εγκλήματα με την πίστη, απαιτούν αποφασιστική και ομόφωνη απάντηση του πολιτισμένου κόσμου. Η Βοσνία και Ερζεγοβίνη ήταν και θα παραμείνει ενεργή συμμέτοχος στην καταπολέμηση κάθε είδους ριζοσπαστισμού»

Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει τη δολοφονία τριών Αμερικανών μουσουλμάνων, «θυμάτων της επικίνδυνης πλάνης περί σύγκρουσης των θρησκειών και των πολιτισμών σε παγκόσμιο επίπεδο» τονίζεται στην ανακοίνωση, στην οποία γίνεται αναφορά σε υπόθεση στις ΗΠΑ, όπου την περασμένη εβδομάδα, τρεις μουσουλμάνοι φοιτητές δολοφονήθηκαν από έναν άνδρα για θρησκευτικούς λόγους.