Οικονομικοί εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα σχετικά με 3 αεροπορικά ταξίδια με ιδιωτικό τζετ που πραγματοποίησε το διάστημα μεταξύ του 2012 και του 2013 ο Νικολά Σαρκοζί.

Τα ταξίδια τιμολογήθηκαν για περισσότερα από 300.000 ευρώ στην εταιρεία του επιχειρηματία και φίλου του πρώην προέδρου, Στεφάν Κουρμπί, μετέδωσε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η εισαγγελία του Παρισιού ξεκίνησε τη διαδικασία προανάκρισης την 19η Δεκεμβρίου με την κατηγορία της υπεξαίρεσης, της συνέργειας και της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος με ενδεχόμενη πρόκληση ζημίας εναντίον της Lov Group του Κουρμπί επιβεβαίωσαν σήμερα δικαστικές πηγές και πρόσωπα ενήμερα του φακέλου.

Μεταξύ των εγγράφων που ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών στην εταιρεία αυτή, οι ερευνητές κατέσχεσαν 10 τιμολόγια που είχαν κοπεί στην εταιρεία Lov Group, περιλαμβανομένων 3 που αφορούν τα ταξίδια με ιδιωτικά τζετ του πρώην προέδρου της Γαλλίας.

Οι πτήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν με 3 διαφορετικά αεροσκάφη και αναχώρησαν από αεροδρόμιο του Μπουρζέ, κοντά στο Παρίσι, με προορισμό τη Ντόχα (στο Κατάρ) όπου ο πρώην πρόεδρος μετέβη το Δεκέμβριο του 2012, τις ΗΠΑ στα τέλη Δεκεμβρίου του 2013 και το Άμπου Ντάμπι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) τον Φεβρουάριο του 2013.

Σύμφωνα με μία πηγή ενήμερη για την υπόθεση, οι λογαριασμοί που κατασχέθηκαν από τους ερευνητές αποκαλύπτουν ότι η πρώτη πτήση είχε στοιχίσει 102.000 ευρώ, η δεύτερη 95.000 ευρώ και η τελευταία 104.000 ευρώ.

Το Σεπτέμβριο ο δικηγόρος του Κουρμπί, Κριστόφ Ινγκρέν, είχε υποστηρίξει σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα 3 αυτά ταξίδια δικαιολογούνταν καθώς ο πελάτης του στόχευε να ιδρύσει ένα επενδυτικό ταμείο στο οποίο ο Νικολά Σαρκοζί θα εμπλεκόταν.