Το Κατάρ ανακάλεσε σήμερα τον πρεσβευτή της στην Αίγυπτο «για διαβουλεύσεις» μετά μια διαφωνία που υπήρξε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Αραβικού Συνδέσμου που είχε ως επίκεντρο τις αιγυπτιακές αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του σκέλους στη Λιβύη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Κατάρ QNA.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, η Ντόχα αποφάσισε να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στο Κάιρο, λόγω μιας δήλωσης του αιγύπτιου εκπροσώπου στον Αραβικό Σύνδεσμο.

Το QNA δεν έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με το περιεχόμενο της δήλωσης του αιγυπτιακού εκπροσώπου, ωστόσο επικαλούμενο τον διευθυντή της υπηρεσίας Αραβικών υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ μετέδωσε ότι η Ντόχα εξέφρασε επιφυλάξεις στη συνεδρίαση του Αραβικού Συνδέσμου στο Κάιρο για τη μονομερή απόφαση της Αιγύπτου να πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές στη Λιβύη χωρίς να έχουν προηγηθεί διαβουλεύσεις με άλλα αραβικά κράτη. Την πληροφορία επιβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ σε ανακοίνωση τονίζοντας την ανάγκη για διεξαγωγή "διαβουλεύσεων πριν από οποιαδήποτε μονομερή στρατιωτική δράση εναντίον άλλου κράτους μέλους" του παναραβικού οργανισμού.

Το τηλεοπτικό κανάλι του Κατάρ Αλ Τζαζίρα μετέδωσε ότι οι Αιγύπτιοι κατηγόρησαν το Κατάρ για υποστήριξη της τρομοκρατίας.

 

TAGS