Οι μοναρχίες του Κόλπου συντάχθηκαν σήμερα με το Κατάρ στη διαφορά του με την Αίγυπτο, η οποία κατηγόρησε την Ντόχα ότι «υποστηρίζει την τρομοκρατία» κατά τη διάρκεια αραβικής συνόδου με θέμα τις αιγυπτιακές αεροπορικές επιδρομές κατά των θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη.

Η υποστήριξη ήλθε από τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου Αμπντελατίφ αλ-Ζαγιάνι, ο οποίος σε ανακοίνωση που εξέδωσε «απορρίπτει τις δηλώσεις του αιγύπτιου εκπροσώπου στον Αραβικό Σύνδεσμο με τις οποίες αυτός κατηγόρησε το Κατάρ ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία».

Το Κατάρ ανακάλεσε χθες τον πρεσβευτή του στο Κάιρο για «διαβουλεύσεις» έπειτα από τις κατηγορίες αυτές που διατυπώθηκαν από την Αίγυπτο κατά τη διάρκεια συνόδου του Αραβικού Συνδέσμου χθες στο Κάιρο με θέμα τις αιγυπτιακές αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη.

Εκφράζοντας επιφυλάξεις για σχέδιο απόφασης του Αραβικού Συνδέσμου που υποστήριζε «το δικαίωμα της Αιγύπτου στην άσκηση του δικαιώματος νόμιμης αυτοάμυνας και στην πραγματοποίηση επιδρομών κατά τρομοκρατικών οργανώσεων», «το Κατάρ αποκάλυψε την υποστήριξή του προς την τρομοκρατία», δήλωσε ο αιγύπτιος εκπρόσωπος στον Αραβικό Σύνδεσμο Τάρεκ Αντέλ.

 

TAGS