Τις βορειοανατολικές ακτές της Αυστραλίας πλησιάζει ο κυκλώνας Μάρσια. Οι αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους ότι πρόκειται να σημειωθούν έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες, θυελλώδεις άνεμοι αλλά και τεράστια κύματα. 

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έχουν ήδη προχωρήσει στην εκκένωση τουλάχιστον 1.000 κατοικιών που βρίσκονται στην πορεία του κυκλώνα, ωστόσο, πολλοί κάτοικοι δεν κατάφεραν να κάνουν έγκαιρα τις απαραίτητες ετοιμασίες ώστε να εκκενώσουν τις κατοικίες τους και αυτούς ο αρχές συμβούλευσαν να προστατευτούν στο ασφαλέστερο μέρος των σπιτιών τους. 

«Κατά τη διάρκεια των επόμενων 24 ωρών, οι κάτοικοι της πολιτείας Κουίνσλαντ πρόκειται να υποστούν μια οδυνηρή και τρομακτική εμπειρία», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η πρωθυπουργός της πολιτείας αυτής, Αναστασία Παλατσούκ. «Μας απασχολεί ιδιαίτερα η ασφάλεια των ανθρώπων».

Ο κυκλώνας Μάρσια αναβαθμίστηκε το βράδυ της Πέμπτης στην κατηγορία 5, την υψηλότερη βαθμίδα. Πρόκειται να διασχίσει τις βορειοανατολικές ακτές του Κουίνσλαντ μέσα στις επόμενες ώρες, με ανέμους που φτάνουν σε ταχύτητα τα 285 χιλιόμετρα την ώρα.