Υπό προσωρινή κράτηση τέθηκε την Παρασκευή ο δήμαρχος του Καράκας Αντόνιο Λεντέσμα, ο οποίος κατηγορείται από τις αρχές της Βενεζουέλας για τη φερόμενη εμπλοκή του σε συνομωσία για την ανατροπή της κυβέρνησης. 

Ο Λεντέσμα, 59 ετών, γνωστή προσωπικότητα της αντιπολίτευσης, συνελήφθη την Πέμπτη στο γραφείο του από μέλη των μυστικών υπηρεσιών. 

Δύο εισαγγελείς ανακοίνωσαν χθες ότι κατηγορείται «για τη φερόμενη εμπλοκή του σε μια συνομωσία «για την οργάνωση και την εκτέλεση βίαιων ενεργειών εναντίον της κυβέρνησης». 

Ο δήμαρχος του Καράκας θα παραμείνει υπό κράτηση στη στρατιωτική φυλακή Ράμο Βέρντε, όπου κρατείται εδώ και ένα χρόνο και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Λεοπόλντο Λόπες. Ο Λόπες κατηγορείται για τον ρόλο του στις διαδηλώσεις που προκάλεσαν ένα κύμα βίας στις αρχές του 2014 στη Βενεζουέλα, στη διάρκεια του οποίου έχασαν τη ζωή τους 43 άνθρωποι.

Οι αρχές της χώρας κατηγορούν τον Λεντέσμα ότι υπέγραψε, όπως και άλλα μέλη της αντιπολίτευσης, μια ανοικτή επιστολή που δημοσιεύθηκε στον Τύπο την προηγουμένη εβδομάδα με την οποία ζητούσαν μια δημοκρατική μετάβαση στη Βενεζουέλα.