Ο επικεφαλής του Ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας Αλί Ακμπάρ Σαλεχί θα μεταβεί σήμερα στη Γενεύη για να συναντηθεί με τον Αμερικανό υπουργό Ενέργειας Έρνεστ Μονίζ στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

«Ο Αλί Ακμπάρ Σαλεχί θα συζητήσει με τον Αμερικανό υπουργό Ενέργειας Έρνεστ Μονίζ για τα τεχνικά ζητήματα των διαπραγματεύσεων (που διεξάγονται) με τις χώρες της Ομάδας 5+1», δήλωσε ο Μπεχρούζ Καμαλβαντί εκπρόσωπος του Ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας .

«Έπειτα από αίτημα του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι (…), ο Μονίζ θα μεταβεί το Σάββατο στη Γενεύη για να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις με το Ιράν», ανακοίνωσε από την πλευρά του το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας.

Οι αντιπροσωπείες των ΗΠΑ και του Ιράν πραγματοποίησαν ήδη χθες Παρασκευή δύο γύρους συναντήσεων στη Γενεύη, δηλαδή συνολικά περισσότερες από επτά ώρες συνομιλιών, και συνεχίζουν σήμερα τις συζητήσεις.

Οι υπουργοί Εξωτερικών του Ιράν και των ΗΠΑ, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ και Τζον Κέρι, αναμένεται να συμμετάσχουν στις διαπραγματεύσεις «την Κυριακή και τη Δευτέρα», σύμφωνα με τον Ιρανό υφυπουργό Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί, που βρίσκεται ήδη στη Γενεύη, σύμφωνα με το πρακτορείο Isna.