Τουλάχιστον 48 αντάρτες και μέλη των οικογενειών τους, μεταξύ των οποίων και δέκα παιδιά, «εκτελέστηκαν» την περασμένη Τρίτη από τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος, σε μια επιχείρηση που εξαπέλυσαν στην επαρχία του Χαλεπιού.

Κάνοντας λόγο για «σφαγή», ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Άμπντελ Ραχμάν είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «48 Σύροι, εκ των οποίων οι 13 ήταν αντάρτες, με τα μέλη των οικογενειών τους, εκτελέστηκαν με σφαίρες στην κοινότητα Ριτιάν», μετά την κατάληψή της από τον συριακό στρατό.

Μεταξύ των πολιτών που σκοτώθηκαν ήταν δέκα γυναίκες και πέντε παιδιά, σύμφωνα πάντα με το Παρατηρητήριο που διευκρίνισε ότι θα θύματα ήταν μέλη έξι οικογενειών.

Οι περισσότεροι εκτελέστηκαν μέσα στα σπίτια τους. «Οι στρατιώτες και οι φιλοκυβερνητικοί παραστρατιωτικοί ήξεραν ακριβώς πού ζούσαν, χάρη στους πληροφοριοδότες που τους συνόδευαν. Δεν υπήρξε καμία αντίσταση, εκτός από ένα σπίτι όπου ένας αντάρτης πυροβόλησε εναντίον των στρατιωτών πριν τον εκτελέσουν μαζί με την οικογένειά του», πρόσθεσε ο Ραχμάν.

Οι πληροφορίες αυτές βασίστηκαν σε μαρτυρίες κατοίκων που επέστρεψαν στο Ριτιάν μετά την αποχώρηση των στρατιωτών, την επομένη της επίθεσης.