Επίθεση με πυραύλους δέχτηκε σήμερα το αεροδρόμιο Λαμπράκ της ανατολικής Λιβύης, ένα από τα ελάχιστα που εξακολουθούν να λειτουργούν στη σπαρασσόμενη από τη βία χώρα, όπως ανέφερε μια πηγή της πολιτικής αεροπορίας.

Το Λαμπράκ είναι πλέον η βασική πύλη εισόδου και εξόδου από την ανατολική Λιβύη αφότου σταμάτησε τη λειτουργία του το αεροδρόμιο της Βεγγάζης, τον περασμένο Μάιο, λόγω των σφοδρών μαχών στην περιοχή.

Η Λιβύη έχει βυθιστεί στο χάος καθώς δύο αντίπαλες κυβερνήσεις και δύο κοινοβούλια διεκδικούν την εξουσία και οι ισλαμιστές εκμεταλλεύονται το κενό εξουσίας για να ενισχύσουν τη θέση τους, τέσσερα χρόνια μετά την ανατροπή του Μουάμαρ Καντάφι. Την Παρασκευή, τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Κούμπα, σε βομβιστικές επιθέσεις την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε ένα τοπικό παρακλάδι της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Το Λαμπράκ βρίσκεται κοντά στην Μπάιντα, την έδρα της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης του Αμπντάλα αλ Τίνι η οποία εγκατέλειψε την πρωτεύουσα Τρίπολη όταν την κατέλαβε, τον Αύγουστο, μια ομάδα ενόπλων που συγκρότησε τη δική της κυβέρνηση και ένα αντίπαλο κοινοβούλιο.