Σε "κατάσταση αυξημένης επιφυλακής" βρίσκονται οι ΗΠΑ, ενώ το FBI ενημέρωσε την ιστοσελίδα με τους πλέον καταζητούμενους τρομοκράτες στον κόσμο, μετά την είδηση θανάτου του Μπίν Λάντεν. Η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζάνετ Ναπολιτάνο, δήλωσε ότι αξιωματούχοι της εσωτερικής ασφάλειας των ΗΠΑ, βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής καθώς αναμένουν αντίποινα, μετά τον θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Ενώ πρόσθεσε ότι το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας δεν σχεδιάζει να εκδώσει ειδική προειδοποίηση σχετικά με πιθανές ή επικείμενες απειλές προς το παρόν, πρόσθεσε.

"Η στάση μας για την ασφάλεια, που πάντα περιλαμβάνει έναν αριθμό μέτρων που φαίνονται και δεν φαίνονται, θα συνεχίσουν να ανταποκρίνονται καταλλήλως στην προστασία του αμερικανικού λαού τις επόμενες ημέρες", ανέφερε η κ. Ναπολιτάνο.

Την ίδια στιγμή το FBI η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία άλλαξε αμέσως σήμερα, μετά την αναγγελία του θανάτου του Οσάμα Μπιν Λάντεν, τον κατάλογο με "τους πλέον καταζητούμενους τρομοκράτες στον κόσμο" όπου ο νεκρός ηγέτης της Αλ Κάιντα κατείχε την πρώτη θέση.

Στην ιστοσελίδα του FBI η φωτογραφία του Μπιν Λάντεν φέρει πλέον μια κόκκινη ταινία επάνω της που αναγράφει "νεκρός".

Η αμοιβή των "25 εκατομμυρίων δολαρίων για κάθε πληροφορία που θα οδηγούσε στη σύλληψη του Οσάμα Μπιν Λάντεν" δείχνει και τη σημασία που έδιναν οι αρχές για τη σύλληψή του.

Σε ανακοίνωσή του το FBI συγχαίρει τους επαγγελματίες των μυστικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών αντιμετώπισης της τρομοκρατίας που "εργάστηκαν χωρίς διακοπή για να φτάσουμε στην σημερινή ημέρα".