Τέσσερις νεκροί και ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός από τη χιονοστιβάδα που έπληξε το απόγευμα του Σαββάτου τις ελβετικές Άλπεις.

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε σήμερα τη αστυνομία στο καντόνι του Βαλέ ο ένας εκ των τραυματιών υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο, με τον αριθμό των νεκρών να είναι αρχικά τρεις.

Τα θύματα είναι δύο άνδρες και δύο γυναίκες, όλοι τους Ιταλοί, ηλικίας 51-52 ετών. Ο πέμπτος σκιέρ φέρει ελαφρά τραύματα και δεν κινδυνεύει η ζωή του ενώ ένα έκτο μέλος της συντροφιάς των Ιταλών εκδρομέων δεν παρασύρθηκε από τη χιονοστιβάδα και δεν έπαθε απολύτως τίποτα.

Οι Ιταλοί έκαναν σκι κοντά στα σύνορα μεταξύ Ελβετίας και Ιταλίας όταν παρασύρθηκαν από τη χιονοστιβάδα, γύρω στις 14.40 του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας). Βρέθηκαν όλοι τους ζωντανοί και μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα σε κοντινά νοσοκομεία όμως η κατάσταση των τεσσάρων ήταν πολύ σοβαρή και οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τους κρατήσουν στη ζωή.

Σύμφωνα με τις αρχές του Βαλέ, οι σκιέρ ήταν εφοδιασμένοι με συσκευές εντοπισμού θυμάτων χιονοστιβάδων. Όμως η διάσωσή τους καθυστέρησε επειδή οι διασώστες χρειάστηκε να καλύψουν μεγάλη απόσταση με τα πόδια για να τους προσεγγίσουν ενώ και τα ελικόπτερα, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, αναγκάστηκαν να προσγειωθούν σε αρκετά μεγάλη απόσταση από το σημείο του δυστυχημάτος για να παραλάβουν τους τραυματίες. Ορισμένα από τα θύματα είχαν θαφτεί κάτω από 2,5 μέτρα χιόνι.