current views are: 2

22 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση12:07

Bίντεο-σοκ του Ισλαμικού Κράτους με κούρδους αιχμαλώτους σε κλουβιά

Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει μέσα σε κλουβιά πολλούς αιχμαλώτους -Κούρδους πεσμεργκά σύμφωνα με τους τζιχαντιστές- προειδοποιώντας με αντίποινα όσους τους αντιστέκονται στο Ιράκ και τη Συρία.

Δημοσίευση 12:07’
αρθρο-newpost

Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει μέσα σε κλουβιά πολλούς αιχμαλώτους -Κούρδους πεσμεργκά σύμφωνα με τους τζιχαντιστές- προειδοποιώντας με αντίποινα όσους τους αντιστέκονται στο Ιράκ και τη Συρία.

Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει μέσα σε κλουβιά πολλούς αιχμαλώτους -Κούρδους πεσμεργκά σύμφωνα με τους τζιχαντιστές- προειδοποιώντας με αντίποινα όσους τους αντιστέκονται στο Ιράκ και τη Συρία.

Το βίντεο αυτό, που εντοπίστηκε από το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοσελίδων (SITE), θυμίζει έντονα τον Ιορδανό πιλότο που τον έκαψε ζωντανό το ΙΚ, μέσα σε ένα παρόμοιο κλουβί, στη Συρία.

Στο σημερινό βίντεο πάντως δεν υπάρχουν εκτελέσεις. Συνολικά εικονίζονται 21 όμηροι που αναφέρεται ότι είναι 16 πεσμεργκά, δύο αξιωματικοί του ιρακινού στρατού και τρεις αστυνομικοί από το Κιρκούκ, μια πόλη που απέχει 240 χλμ. βορείως της Βαγδάτης.
Δεν διευκρινίζεται ούτε ο τόπος ούτε το πότε γυρίστηκαν οι σκηνές αυτές. Κουρδικές πηγές είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι πιθανότατα το βίντεο τραβήχτηκε πριν από μία εβδομάδα στην κεντρική αγορά της περιοχής Χαουίτζα την οποία ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος.

Οι 21 όμηροι, που είναι ντυμένοι με πορτοκαλί στολές, οδηγούνται στα κλουβιά σε έναν χώρο που περιβάλλεται από τσιμεντένιους τοίχους. Μπροστά στο καθένα από αυτά στέκουν ένοπλοι κουκουλοφόροι άνδρες του ΙΚ. Ένας γενειοφόρος που φορά λευκό τουρμπάνι απευθύνεται κατόπιν στους πεσμεργκά και τους καλεί να σταματήσουν τον αγώνα τους εναντίον του ΙΚ.

«Σε διαφορετική περίπτωση, θα έχετε αυτήν την τύχη, είτε στα κλουβιά είτε κάτω από το χώμα», απειλεί ο τζιχαντιστής.
Στη συνέχεια τα κλουβιά με τους αιχμαλώτους φορτώνονται σε ανοιχτά φορτηγά που «παρελαύνουν» σε έναν δρόμο, ανάμεσα σε δεκάδες κατοίκους και ένοπλους άνδρες.

Στο βίντεο δεν εξαπολύονται συγκεκριμένες απειλές εναντίον των ομήρων. Ωστόσο στο τέλος του, δείχνει τους αιχμαλώτους γονατισμένους και πίσω από τον καθέναν από αυτούς στέκει ένας μασκοφόρος που κρατά αυτόματο όπλο ή ρεβόλβερ.

Ένας διοικητής των πεσμεργκά του Κιρκούκ, ο στρατηγός Χιγιόουα Ρας, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι όμηροι αιχμαλωτίστηκαν στις 31 Ιανουαρίου «όταν οι Κούρδοι μαχητές απώθησαν μια τρομοκρατική επίθεση του ΙΚ» με στόχο το Κιρκούκ.


σχετικα αρθρα