Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, προσερχόμενος στο δικαστήριο του Μιλάνου, για την εκδίκαση της φορολογικής υπόθεσης "Mediatrade", σχολίασε την είδηση της δολοφονίας του Οσάμα Μπίν Λάντεν: "πρόκειται για ένα μεγάλο αποτέλεσμα στον αγώνα κατά του κακού, αλλά δεν πρέπει να μειώσουμε το επίπεδο επιφυλακής, διότι υπάρχει ο κίνδυνος να υπάρξουν αντιδράσεις", δήλωσε ο "Καβαλιέρε". Σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό "όλες οι δημοκρατικές χώρες θα πρέπει να συνεργαστούν, όπως έκαναν ήδη. Ολόκληρος ο κόσμος περίμενε το γεγονός αυτό, εδώ και δέκα χρόνια. Μια δολοφονία είναι πάντα μια δολοφονία, αλλά, σκεπτόμενοι το τι συνέβη το 2001, όλοι προσέβλεπαν με ελπίδα σε αυτή την εξέλιξη".

Σε ότι αφορά την δικαστική υπόθεση "Mediatrade", ο μεγιστάνας-πρωθυπουργός, επανέλαβε ότι "οι προσπάθειες των δικαστικών στοχεύουν στην ανατροπή των σημερινών ισορροπιών. Αν, έστω και μια μόνο από τις είκοσι τέσσερις, συνολικά, δικαστικές αυτές προσπάθειες, είχε στεφθεί με επιτυχία, θα είχε αποκλεισθεί από την πολιτική ζωή, ένας άνθρωπος που βρίσκεται στην πολιτική, επειδή τον επέλεξε ο λαός".

Υπενθυμίζεται ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι , κατηγορείται, στην συγκεκριμένη υπόθεση, για φοροδιαφυγή και ειδικότερα, για μεταφορά στο εξωτερικό, σοβαρών ποσών από τους λογαριασμούς των ομίλων του Mediaset και Fininvest, προκαλώντας οικονομική ζημία στους μετόχους και στο ιταλικό δημόσιο.

Τριάντα περίπου υποστηρικτές του "μίστερ τιβί", βρίσκονται μπροστά από την είσοδο του δικαστηρίου της ιταλικής συμπρωτεύουσας, με σημαίες του κόμματος "Λαός της Ελευθερίας".

Σήμερα, όμως, το όλο "μπερλουσκονικό πλήθος" είναι σαφώς πιο περιορισμένο, σε σχέση με τις προηγούμενες δικάσιμους και ιδίως, με εκείνη της 11ης Απριλίου, όταν θιασώτες του ιταλού πρωθυπουργού, είχαν στήσει κανονικό περίπτερο, απέναντι από το δικαστικό μέγαρο.

Μια μικρή ομάδα, επίσης, επικριτών του Μπερλουσκόνι, (μέλη του λεγόμενου μώβ κινήματος) που κρατούσε πανό που έγραφαν "Σίλβιο παραιτήσου κάθε προσπάθειας" απομακρύνθηκε από τους καραμπινιέρους, για να μην δημιουργηθεί ένταση με τους κεντροδεξιούς διαδηλωτές.