Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Λιβύης σταμάτησαν τον βομβαρδισμό της Μισράτα, έπειτα από αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ, ενώ εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών δήλωσε ότι το λιμάνι της πόλης παραμένει κλειστό. Ο εκπρόσωπος είπε στο Reuters ότι το μεσημέρι (στις 13.00 ώρα Ελλάδος) έγιναν επιδρομές από το ΝΑΤΟ στα περίχωρα της πόλης.

Άλλος εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές κατά τη διάρκεια της νύχτας σε θέσεις των λιβυκών κυβερνητικών δυνάμεων κοντά στην πόλη Ζιντάν, την οποία ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί στη Λιβύη και κατέστρεψε τουλάχιστον 10 άρματα μάχης και οχήματα.

«Το ΝΑΤΟ έπληξε το βράδυ ανατολική περιοχή της πόλης. Μετρήσαμε 12 πυραύλους που έπεσαν εκεί. Συνολικά 10-12 άρματα μάχης και οχήματα καταστράφηκαν», δήλωσε τηλεφωνικώς στο Reuters από την Ζιντάν ο εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών, ο οποίος κατονομάστηκε ως Αμπντουλραχμάν.

Νωρίτερα, οι αντικαθεστωτικοί είπαν ότι η Μισράτα βομβαρδίζονταν για τουλάχιστον 36 ώρες. «Φαίνεται πως το ΝΑΤΟ μας έχει ξεχάσει και αυτό έχει ενθαρρύνει τις δυνάμεις του Καντάφι. Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ δεν έχουν κάνει το παραμικρό τις τελευταίες 24 ώρες», είχε δηλώσει σε διεθνή ΜΜΕ ένας από τους εκπροσώπους των αντικαθεστωτικών, ο οποίος είπε πως ονομάζεται Χάσαν αλ-Μισράτι.