Οι Αμερικανοί συμφωνούν, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, με την επιχείρηση εξόντωσης του Οσάμα μπιν Λάντεν, σύμφωνα με μία διαδικτυακή δημοσκόπηση της ιστοσελίδας www.reuters.com που δόθηκε χθες Δευτέρα στη δημοσιότητα κι ενισχύει την εικόνα του προέδρου Ομπάμα. Συνάντηση Ομπάμα με τις οικογένειες των θυμάτων στο Σημείο Μηδέν. Το 79% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι η Ουάσινγκτον έλαβε τη σωστή απόφαση, ενώ το αντίθετο πιστεύει το 14% και το 7% δεν έχει καταλήξει σε συμπέρασμα.

Ωστόσο, μόνο το 25% απάντησε ότι αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια μετά τον θάνατο του μπιν Λάντεν σε αντίθεση με 59% που δεν αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια.

Το 37% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι την επιτυχία πρέπει να καρπωθεί ο πρόεδρος Ομπάμα, ενώ το 13% ο προκάτοχός του στην προεδρία, ρεπουμπλικανός Τζορτζ Μπους. Περίπου 50% απάντησαν κανένας από τους δύο.

Μία μικρή πλειοψηφία- 51%- απάντησαν ότι ο θάνατος του μπιν Λάντεν δεν άλλαξε την άποψη που έχουν για την διακυβέρνηση του Ομπάμα.

Αλλά το 29% απάντησαν ότι τώρα βλέπουν πιο θετικά τον αμερικανό πρόεδρο, το 13% πολύ πιο θετικά και το 7% λιγότερο θετικά από πριν.

Το 43% εκτιμά ότι ο Ομπάμα χειρίζεται σωστά το θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ενώ το 26% πιστεύει το αντίθετο. Το 31% δεν είναι βέβαιοι.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν περίπου 1.200 με 1.300 αμερικανοί και ξένοι αναγνώστες του Reuters.com.

Συνάντηση Ομπάμα με τις οικογένειες των θυμάτων στο Σημείο Μηδέν

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να συναντηθεί την Πέμπτη με μέλη των οικογενειών των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τέσσερις ημέρες μετά την ανακοίνωση του ίδιου του προέδρου ότι οι αμερικανικές δυνάμεις σκότωσαν τον "εγκέφαλο" των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, Οσάμα μπιν Λάντεν.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Σημείο Μηδέν, στο Μανχάταν, τόπο των τρομοκρατικών επιθέσεων από τις οποίες καταστράφηκαν οι Δίδυμοι Πύργοι του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και σκοτώθηκαν περισσότεροι από 2.600 άνθρωποι.