Η Πολωνία σκοπεύει να στείλει στην Ουκρανία στρατιωτικούς για να εκπαιδεύσουν Ουκρανούς υπαξιωματικούς, ανακοίνωσε σήμερα ο στρατηγός Μπόγκουσλαβ Πάτσεκ, αρμόδιος για την εκπαίδευση στο πολωνικό υπουργείο Άμυνας.

«Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ζήτησε από τις χώρες του ΝΑΤΟ βοήθεια για την εκπαίδευση των υπαξιωματικών. Η πολωνική απάντηση θα είναι θετική», ανέφερε ο Πάτσεκ στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Οι πολωνικές ένοπλες δυνάμεις θα συμμετάσχουν στη μεταρρύθμιση του συστήματος εκπαίδευσης των υπαξιωματικών της Ουκρανίας», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι επισκέφθηκε δύο κέντρα εκπαίδευσης στην Ουκρανία.

Πάντως ο στρατηγός Πάτσεκ διευκρίνισε μιλώντας στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό TVN ότι «δεν υπάρχει ακόμη απόφαση για τον αριθμό» των Πολωνών εκπαιδευτών που θα σταλούν στην Ουκρανία, «προφανώς μέχρι μερικές δεκάδες», ενώ επεσήμανε ότι οι λεπτομέρειες της αποστολής αυτής θα γίνουν γνωστές «τις επόμενες εβδομάδες».

Εξάλλου χθες ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είχε ανακοινώσει την αποστολή εκπαιδευτών στην Ουκρανία για να συμβουλεύσουν και να εκπαιδεύσουν τα ουκρανικά στρατεύματα.