Σημαντική αύξηση σημείωσε ο αριθμός των μεταναστών που εισήλθαν στη Βρετανία το 2014.

Τα επίσημα στοιχεία, τα οποία δημοσιεύτηκαν σήμερα, δείχνουν ότι μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2014, 298.000 άτομα εισήλθαν στη Βρετανία κάτι που μεταφράζεται σε αύξηση 40% του αριθμού αυτού σε σχέση με το προηγούμενο δωδεκάμηνο.

Το μεταναστευτικό απασχολεί έντονα τους ψηφοφόρους οι οποίοι θα κληθούν να επιλέξουν σε μερικούς μήνες τη νέα κυβέρνηση της χώρας.

Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, η διαφορά μεταξύ των Συντηρητικών του Κάμερον και του Εργατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης είναι ελάχιστη. Η κυβέρνηση Κάμερον δέχεται επίσης πιέσεις από το ακροδεξιό Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), το οποίο υποστηρίζει την επιβολή αυστηρών περιορισμών στο μεταναστευτικό.

Τόσο το Εργατικό Κόμμα όσο και το UKIP υποστήριξαν ότι οι δεσμεύσεις του Κάμερον γύρω από το μεταναστευτικό έχουν γίνει πλέον «κουρέλια».

«Η πολιτική της κυβέρνησης έχει χαθεί κάτω από την υδάτινη γραμμή και βουλιάζει με γοργούς ρυθμούς», δήλωσε ο Στίβεν Γούλφι εκπρόσωπος του UKIP σχετικά με το μεταναστευτικό, χαρακτηρίζοντας τα στοιχεία ως «απολύτως υπερβολικά».

Σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρεία ComRes για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου ITV φαίνεται ότι μεγάλο μέρος των πολιτών που ερωτήθηκαν θεωρούν ότι το UKIP είναι το πλέον ικανό κόμμα να διαχειριστεί το ζήτημα του μεταναστευτικού, ενώ το 40% πιστεύουν ότι η εισροή μεταναστών στη χώρα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία της Βρετανίας.

Ο αριθμός των μεταναστών που προέρχονται από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, όπου ήρθησαν οι περιορισμοί σχετικά με την αναζήτηση εργασίας στη Βρετανία, ανήλθε στους 37.000 το 2014 σε σχέση με τους 24.000 που είχαν μεταναστεύσει στην Αγγλία το προηγούμενο έτος.