Ένοχος για συνωμοσία κρίθηκε από ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Νέα Υόρκη ένας Σαουδάραβας, ο οποίος σύμφωνα με Αμερικανούς εισαγγελείς ήταν ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Οσάμα μπιν Λάντεν για τουλάχιστον δέκα χρόνια. 

Ο Χάλιντ αλ Φαουάζ, 52 ετών, αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης μετά την καταδίκη του από το σώμα των ενόρκων. Η ποινή του θα ανακοινωθεί την 21η Μαΐου. 

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Πριτ Μπαράρα δήλωσε ότι η απόφαση σηματοδοτεί την 10η καταδίκη ενός υπόπτου για την βομβιστική επίθεση της 7ης Αυγούστου 1998, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 224 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 5.000. 

Ο Φαουάζ δεν είχε κατηγορηθεί για τον σχεδιασμό των επιθέσεων. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς δρούσε για λογαριασμό του Οσάμα μπιν Λάντεν από το Λονδίνο, διανέμοντας ανακοινώσεις του στα μέσα ενημέρωσης και στέλνοντας εξοπλισμό σε μέλη της αλ Κάιντα στην Αφρική. 

Ο Φαουάζ κατηγορήθηκε επίσης ότι διηύθυνε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης της αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και ότι συνέβαλε στη διοίκηση ενός πυρήνα της αλ Κάιντα στο Ναϊρόμπι, την πρωτεύουσα της Κένυας, που είχε συγκεντρώσει πληροφορίες για την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία εκεί. 

Ένας συνήγορος του Χάλιντ αλ Φαουάζ δήλωσε ότι ο πελάτης θα ασκήσει έφεση.

Ο Φαουάζ είχε συλληφθεί το 1998 στο Λονδίνο και εκδόθηκε στις ΗΠΑ το 2012, έπειτα από μια μακρά νομική μάχη.