Αναζωπύρωση της έντασης και αψιμαχίες σημειώθηκαν στην ανατολική Ουκρανία το τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ουκρανικού στρατού Αντρίι Λισένκο «τρεις στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών».

Ωστόσο δεν διευκρίνισε τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασαν τη ζωή τους. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο αυτονομιστές αντάρτες επιτέθηκαν «με άρματα μάχης και όλμους» εναντίον ουκρανικών θέσεων στις κοινότητες Οπιτνέ, Βοντιανέ και Αντιίβκα, κοντά στα συντρίμμια του αεροδρομίου του Ντονέτσκ.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε ότι η Ρωσία θα συνέχιζε να αποτελεί μια «στρατιωτική απειλή» ακόμη και στην περίπτωση που η εκεχειρία εφαρμοζόταν απαρέγκλιτα.

«Ακόμη και με βάση το πιο αισιόδοξο σενάριο... η στρατιωτική απειλή από ανατολάς δυστυχώς θα παρέμενε», τόνισε ο Ποροσένκο σε μια ομιλία στην Ανωτάτη Σχολή Εθνικής Άμυνας της χώρας του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Παρότι ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να αποσύρει βαριά όπλα σήμερα παραμένει σε κατάσταση συναγερμού για το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα επίθεση από τους αυτονομιστές, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Σερχίι Γκαλούσκο. «Ικανός αριθμός στρατιωτών και πόρων παραμένει κατά μήκος της γραμμής του μετώπου για την περίπτωση που οι τρομοκράτες και οι δυνάμεις οι οποίες τους υποστηρίζουν παραβιάσουν την εκεχειρία», πρόσθεσε.